Bloglovin Twitter Tumblr Pinterest
MET IT-GIRL NAAR OONA BLOGGIN SESSIE!
14 December 2010


Afgelopen week werd ik door Oona & Ici Paris XL samen met enkele beautybloggers uitgenodigd voor een allereerste bloggersnight die deze x in het teken stond van parfum. Ik ben zó geïntrigeerd door parfum, geuren & hun herkomst en stond dus te popelen om meer te weten te komen.
Onlangs had ik nog een one to one afspraak met een neus van Armani privé (daar binnenkort meer over!) en toen ben ik al héél veel te weten gekomen, maar ik had zin in méér! En ook nu was er een zogenaamde neus uitgenodigd, niemand minder dan de Belgische Dimitri Weber!

van links naar rechts: Isis & Muriel van Ici Paris XL, Dimitri Weber en Melvin van Oona


We werden ondergedompeld in de wondere wereld van parfums én kregen een figuurlijk kijkje achter de schermen bij Ici Paris XL!

Wist je dat er in België jaarlijks zo'n 50 nieuwe geurtjes uitkomen, dus ongeveer elke week 1 nieuwe? Maar wereldwijd zijn dat er maar liefst tussen de 500 en 1000 nieuwe! Geen wonder dus dat je soms in de parfumerie staat, niet wetende wat nu juist jouw nieuw geurtje kan zijn! Want het aanbod is groot, zéker bij Ici Paris XL! Maar daarom heb je gelukkig de hulp van de verkoopsters.
Zij krijgen speciale trainingen en kunnen zich zelfs specialiseren in make-up/skincare of parfums.
Wil je zelf een nieuw geurtje? Denk dan eerst zelf eens, welke drie geurtjes uit je stash jou het meest bekoren. Aan de hand hiervan kan de verkoopster jou al héél wat verder helpen!

Hoe gaan ze net te werk?
Als de verkoopster 3 geuren heeft, kan ze zich baseren op de olfactorische families, en kan ze makkelijker een juiste keuze voor de klant maken.

BV: de klant houdt van Chanel 5, Sisley Eau du Soir en YSL Opium. Dit zijn 3 verschillende families.
Chanel 5: Bloemig-Aldéhyde : White Linen ( Estée Lauder), Arpège ( Lanvin)
Eau du Soir: Chypré- Fruitig : Coco Mademoiselle EDP, Insolence (Guerlain), Mitsouko ( Guerlain)
Opium : Oosters- Gekruid : Coco (Chanel), Cinnanbar (Estée Lauder), Eau Ambrée (Prada)

Al deze families hebben geuren die dezelfde ingrediënten bevatten, maar niet in dezelfde hoeveelheid wat natuurlijk de geuren totaal verschillend maakt. Toch zal je merken dat ze iets in gemeen hebben.

Samen met Cindy van Glamour BBey's Blog


Ben je bijna verkocht? Spray de parfum dan zéker ook eens op je huid, want hier gaat deze toch meestal wat anders overkomen dan op het papieren kaartje. Het parfum gaat mengelen met je huid én ook afhankelijk van de pH waarde van je huid én zelfs je hormonen kan een parfum heel anders gaan ruiken.

En na heel deze avond had ik natuurlijk enorm veel zin in een nieuw parfum. Dus vroeg ik aan Muriel, hoofd training bij Ici Paris XL, welk geurtje ze mij kon aanraden op basis van mijn enkele persoonlijke favoriete geurtjes: Love by Chloé, Pure Poison van Dior & Parissiene van YSL.

Muriel heeft mijn favorieten opgezocht en rarara: Love ( Chloé) en Parisienne ( YSL) behoren allebei tot de bloemige-houtachtige-musk familie!
Persoonlijke aanraders zijn o.a. Issey Miyaké - Eau d’Eté of Dolce & Gabbana L’Amoureux 6.
Nu staat er mij dus maar 1 ding te doen... op ontdekkingsreis gaan bij Ici Paris XL.

WAT IS JOUW FAVORIETE GEURTJE?
TELL ME !!| CHLOE | EVENT | ICI PARIS XL | PARFUM | YSL |

comments

blog comments powered by Disqus