Bloglovin Twitter Tumblr Pinterest
REVIEW: YSL MATT TOUCH PRIMER
18 April 2010


Een tijdje geleden konden jullie lezen dat mijn favoriete primer eigenlijk van L'Oreal Studio Secrets is. Deze worden exclusief verkocht bij DI, helaas heeft de enig overblijvende DI in mijn buurt (Brusselsestraat, Leuven) de Studio Secrets lijn nog niet binnengehaald wegens plaatsgebrek! *Awoeeh!!* Dus moest ik op zoek naar een andere fijne primer.
Ik twijfelde een klein beetje tussen Clarins & Yves Saint Laurent, maar omdat ik zo in de wolken ben over de Radiant Skin Brush van YSL Top Secrets en de foundation van YSL, koos ik voor YSL Matt Touch Primer.

De Matt Touch is een olie-vrije make-up basis die je huid gaat mattifiëren en ervoor zorgt dat je make-up een hele dag feilloos blijft zitten. Mooie belofte! Tijd voor een review!


* Hoe goed is dit product? Aah, liefde! Wat een zachte primer. Ik hou van primers die mijn huid babybillenzacht maken. Ik breng de primer aan na mijn dagcrème en mijn huid wordt onmiddellijk mooi mat & egaal. Echt onmiddellijk, je ziet zo het verschil tussen de linkse en de rechtse kant als ik het aan het aanbrengen ben.

Daarna breng ik mijn foundation aan. Ik merk dat de foundation echt heel goed over mijn gelaat glijdt en goed verspreid kan worden. Wat me ook opvalt, mijn huid heeft een matte uitstraling, maar géén droge uitstraling. Dat vind ik toch zeer belangrijk. Toen ik onlangs de primer een keer vergat, merkte ik gedurende de dag dat mijn gelaat echt ging blinken.
Dus sindsdien gebruik ik de primer echt elke elke elke dag!
Ik moet toegeven, hij covert voor mij niet een hele dag mijn gelaat, op het einde van de dag (he, ik trek vaak pas na 12uur de werkdeuren achter me toe) begint mijn gelaat toch hier en daar wat te blinken, vooral rond mijn neus. Maar groot pluspunt voor deze Matt Touch Primer, je mag hem ook gedurende de dag gebruiken voor kleine opsmukwerken en dat doe ik dan ook telkens.
Hierdoor kan ik wel gedurende de hele dag met een mat en egaal gelaat rondlopen.


Verpakking: het product zit in een 30ml tube. Er handig, je kan goed controleren hoeveel product je eruit laat komen en dat is echt een pluspunt want je hebt weinig nodig van dit product!
Door de doorzichtige verpakking zie je ook goed hoeveel er nog in je tube zit.
Textuur: de textuur van deze primer is een gelachtige emulsie. Het is vrij dik, maar je hebt weinig nodig en met een erwtendruppel kan je toch al heel wat coveren!

* Is het zijn geld waard? Ik denk dat hij normaal rond de 33 euro ligt qua prijs, ik betaalde er zo'n 26 euro voor. Dit is 6 euro meer dan de L'Oreal Studio Secret. Dus, met andere woorden, voor ongeveer 6 euro ging ik van een budgetmerk naar een luxemerk als YSL. Het is misschien vrij duur voor een kleine tube, maar het product is zeer zuinig in gebruik.

Zolang dat DI Leuven geen zin heeft om plaats te maken voor L'Oreal Studio Secrets blijf ik deze primer gebruiken. Misschien blijf ik hem wel altijd gebruiken, want hij maakt mijn huid babybillenzacht en werkt goed bij mij.

It-Girl wikt en weegt:| BEAUTY | PRIMER | REVIEW | YSL | YSL MATT TOUCH |

comments

blog comments powered by Disqus